A félelem az alap érzelmeink egyike, akárcsak az öröm, a szomorúság vagy a harag. Ez egy teljesen természetes reakció, aminek rendkívül fontos szerepe van a velünk szembekerülő veszélyek elkerülésében, és reflexszerűen felléphet minden olyan jövőbeli esemény esetében, ami számunkra nem kívánatos végkifejlethez vezethet. Olyan hétköznapi szituációkban, mint például gyorshajtás közben megpillantott rendőr, a vártnál is rosszabb orvosi lelet, vagy mikor a tanárnő azzal a mondattal lép be az osztályterembe, hogy “Akkor most könyveket a táskába, mindenki lapot vesz elő, a jobb felső sarokba pedig felírja a nevét…”

Mindenki megtapasztalta már a hasonló szituációk után fellépő szorongó érzést, ki jobban, ki kevésbé jól viseli ezeket. De hol a határ? Hol húzódik az “egészséges” félelem (az érzés, ami meggondoltabbá tesz, és segít elkerülni a bajt) és a pánik vagy fóbiás félelmek közötti vékony, sokszor elmosódó határvonal?

Hallgasd meg Süveges Imre előadását, aki az igazság fényében beszél a szóban forgó kérdésekről, no meg arról, hogy hogyan győzhetjük le félelmeinket, és szabadulhatunk meg a fóbiák béklyóitól!